Міжнародний фестиваль дерунів в Коростені

0.00 грн.
тривалість: 1д.

04 вересня 2021 року в центральному парку міста Коростеня відбудеться тринадцятий найсмачніший та найкреативніший Міжнародний фестиваль дерунів – День Деруна!

В меню фестивалю: поліські страви й смаколики, деруни українські, «заморські» і «з викрутасами», майстер-клас з приготування дерунів від мера, дегустації страв і напоїв, різноманітні конкурси, спектаклі і вікторини.
Місто Коростень щорічно намагається по-особливому розважити і здивувати своїх гостей. У цьому році фестиваль не буде вийнятком і обов’язково залишить купу незабутніх вражень.

Як відомо, починаючи з 2008 року в Коростені щорічно в другу суботу вересня проводиться неординарний фестиваль – День Деруна.

Не випадково саме в Столиці Древлянського Краю заснували таку подію. Адже здавна ці краї рясніли уражаем картоплі і місцеве населення не з чуток знає все рецепти приготування, тепер вже національного Коростенського страви – дерунів. Тепер сюди приїжджає велика кількість туристів з України та інших країн, щоб разом відзначити свято деруна в Коростені.

Щорічно День Деруна у Коростені радує своїх гостей традиційними конкурсами та розвагами, виставками та виступами творчих колективів. Гості урочисто вступають в Клуб любителів дерунів, беруть участь в конкурсі з поїдання дерунів, вчаться готувати деруни на Местер-класі від мера і т.д. Працює традиційна школа дерунярства.

   

Фестиваль Деруна у Коростені – це незабутня подорож в світ національної традиційної кухні, надзвичайного українського колориту, прикрашених коростенською самобутністю і гостинністю!

На Першому Міжнародному фестивалі дерунів коростенці зпекли найбільший дерун в Україні вагою 118 кг, який був занесений в Книгу рекордів України. На Другому Міжнародному фестивалі дерунів у Коростені був урочисто відкритий пам’ятник деруну.

В меню фестивалю: поліські страви і смакоту, деруни українські, «заморські» і «з викрутасами», майстер-клас з приготування дерунів від мера, «депутатські», «козацькі», деруни по-англійськи, польські, німецькі, соціальні і «халявні», дегустації страв і напоїв.

Гості фестивалю визначатимуть найсмачніший і шукати найдешевший дерун, брати участь в дерунярскій лотереї.

Програма туру:

09:45 - 10:00  Збір групи.
10:10 - 11:30 Пепреїзд до Коростеня.
13:00 - 18:45 Вільний час для відвідування Міжнародного фестивалю дерунів.
19:00 - 20:30 Повернення до Житомира.

У вартість включено: 

  • проїзд;
  • супровід групи протягом маршруту;
  • страхування.

У вартість не входить: 

  • відвідування військово-історичного об'єкту „Скеля" (20 грн.);
  • харчування.

Фото