Вина и вкусы Бессарабии 3 дня/2 ночи

0.00 грн.
продолжительность: 3 дні/2 ночі;

У програмі туру:

  • Вилкове – українська Венеція;
  • "0" км.;
  • Рибальський пікнік з дунайською ухою;
  • Водна екскурсія по гирлах Очаківського і Анкудінового;
  • Оглядова екскурсія по Ізмаїлу;
  • Дегустація "Балканські ястІя";
  • Дегустація вин "Vinaria";
  • Козотерапія "Кози та Матроси";
  • Рибний ресторан "Чорноморка" на березі Чорного моря.

Четвер.

21:00 Виїзд із Житомира.

 

П’ятниця.

09:00 Прибуття у Вилкове. Екскурсія по старій частині міста з відвідуванням єриків - каналів (вулиць). Це місто справедливо називають «українською Венецію».

Перша зустріч з містом Вилкове відбувається на березі Дунаю. Навпроти через річку розташований румунський острів Летівши. Звідси від пам'ятника старообрядцям - засновникам міста починається екскурсія по маленькому, провінційному українському містечку Вилкове. Під час екскурсії у вас буде можливість ознайомитися з релігією, особливостями побуту та культури старообрядців. Але як тільки ви потрапляєте в стару частину м. Вилкове, зрозумієте, в чому ж його унікальність, що притягує сюди не тільки туристів з України, а й з багатьох зарубіжних країн. Його називають «містом рибалок і смоляних човнів», «містом 72 островів» і «українською Венецією». У старій частині міста ви потрапляєте в дивовижний світ. Уздовж і впоперек перетинають її великі і маленькі канали, або, як їх тут називають, - єрики. Через єрики перекинуті мальовничі горбаті містки. Снують дерев'яні човники, єдиний транспорт, на якому тут можна пересуватися. Все незвично в такому міському пейзажіНачебто тут зупинився час. Далі, пересуваючись по острівній частині міста, ви прямуєте до комплексу зеленого туризму «Пелікан», звідки і почнеться захоплюючу подорож до «0 км».

  

 Картинки по запросу вилкове

Посадка на плавзасіб і переїзд на острівну зелену липованських садибу-музей «Квакенбург», де нас чекає знаменита Вилківська уха, неповторний місцевий колорит і багато іншого.

Рибальський пікнік з дунайською ухою, приготовленою на вогні, з вином «Новак», фіточаєм на травах зі старовинного дров'яного самовара з місцевим медом, відпочинок, купання, риболовля - 2 години.

   

До Ваших послуг просторі нові павільйони, добре обладнана набережна з лежаками і садовими лавками для відпочинку біля річки. Тільки тут Ви зможете відвідати острівний старовинний липівський будинок, в одній з кімнат якого відтворено традиційний інтер'єр багатодітної рибальської сім'ї. На інформаційних стендах познайомитеся з етапами формування дельти, історією Вилкового і острівного селища Анкудінове, унікальною природою Дунайського біосферного заповідника, традиціями природокористування. До послуг гостей експозиції під відкритим небом: рибні промисли, використання очерету, дельтове виноробство, місцеве бджільництво і човнова майстерня. Оглядова вежа дозволить Вам поглянути на дельту з висоти пташиного польоту.

Водна екскурсія по дельті на обладнаному прогулянковому судні по гирлах Очаківського і Анкудінового з відвідуванням старообрядницького селища Анкудінове. Знайомство з культурою природокористування в дельті, традиціями і побутом місцевого населення. Відвідування заповідного узмор'я, символічного «0» км - місця впадання Дунаю в Чорне море.

 

18:00 Переїзд до бази відпочинку на березі моря, поселення, вільний час.

 

Субота.

08:00 Сніданок.
08:30 - 10:00 Переїзд до Ізмаїлу.
10:00 - 13:00 Оглядова екскурсія по Ізмаїлу.

Місто Ізмаїл – зовсім молодий, але прогресивний туристичний центр Бессарабії, який увібрав у себе історії різних народів, що проживали у цьому місці раніше й до сьогодні не покидають його, численні битви, перемоги й поразки.

Хоч Ізмаїл уже набув нового, кращого й сучаснішого вигляду, він не перестає дивувати гостей своїми пам’ятками архітектури та територією колишньої турецької фортеці й не тільки. То ж ми пропонуємо Вам, людям з будь-якого куточка України та з інших країн, приїхати й побачити все на власні очі. 

  

 

13:00 – 15:00 Дегустація вин у винному підвалі "Vinaria".

Це затишне місце створене сім'єю виноробів Польшаков з великою повагою до вина і тим, хто їм насолоджується. Тут гармонійно поєднуються старовинний стиль склепінного підвалу, авторські меблі, вінтажний декор, художнє кування і оригінальна ліпнина від Тетяни Зечу. Гостям пропонують місцеве бессарабське вино і органічні оцти зі своєю невеликою виноробні, а також традиційну бессарабську кухню.

Свої авторські сухі вина Польшаков виробляють з винограду європейських сортів на сімейному виноробні в 13 км від Ізмаїла. Виноград тут дбайливо збирають і акуратно сортують виключно вручну, щоб максимально швидко доставити на переробку. Ягоду віджимають дуже делікатно, тому вихід соку складає не більше 50% від маси. У технологічних процесах використовують сучасне італійське обладнання і дубові бочки з молдавських Кодр.

На дегустаціях у винному підвалі Vinaria представляють по 6 позицій вин, серед яких унікальні: авторське полинове вино за рецептом місцевих етнічних болгар, а також нефільтроване вина, що зберігають максимум корисних речовин. Дегустаційний сет супроводжується закусками з місцевих продуктів, які найкраще підходять до бессарабських винам.

Для дегустацій пропонується:

  • 3 позиції білих і 3 позиції червоних вин по 30 мл + 1 келих (150 мл) вподобаного вина;
  • 50 г локального сиру (Бессарабська бринза овеча, коров'яча або м'який козячий сир);
  • 50 г каварма (бессарабське холодна страва з баранини);
  • хліб на винних дріжджах.

 

 

15:00 – 16:00 Переїзд у м. Болград.
16:00 – 17:30 Дегустація "Балканські ястІя".

Тепла атмосфера балканського колориту і сімейного гостинності панує в музейно-дегустаційному комплексі "Балканський ястія" в Болграді на Одещині. Тут можна не тільки продегустувати традиційні м'ясні делікатеси, а й стати учасником болгарського національного свята, навчитися співати болгарські пісні і пройти танцювальний майстер-клас.

Сімейне виробництво м'ясних делікатесів "Балканські ястія" в Болграді - це міні-цех, який забезпечує всі етапи виробництва сиров'ялених ковбас і м'ясних делікатесів з натуральної сировини. Продукція виробляється за давніми балканським рецептами з використанням локального сировини місцевих порід тварин і спецій, вирощених самостійно.

 

 

17:30 – 19:00 Переїзд до бази відпочинку на березі моря, вільний час.

Неділя.

08:00 Сніданок.

09:00 – 12:00 Виселення з готелю. Переїзд до села Миколаївка.

12:00 – 16:00 Козотеропія у господарстві "Кози та Матроси". Відвідування рибного ресторану "Чорноморка". Відпочинок на березі Чорного моря.

 

 

  

16:00 Виїзд до Житомира.

Понеділок.

03:00 Прибуття до Житомира.

У вартість туру входить:

  • транспортне обслуговування;
  • проживання у однокімнатних номерах для двох або трьох осіб зі зручностями;
  • страховка.

У вартість туру не входить:

  • екскурсійне обслуговування та супровід по всьому маршруту - 300 грн.;
  • екскурсія в Вилкове на цілий день з обідом:  дорослі 540 грн./особа, діти 500 грн./особа;
  • вхідний квиток у діораму "Штурм фортеці Ізмаїл": дорослі 30 грн./особа, діти 15 грн./особа;
  • дегустація вина "Vinaria"- 250 грн.;
  • дегустація мясних виробів в "Балканскі Ястія"- 250 грн.;
  • витрати на харчування і особисті витрати.

Фото